Det finns många olika sätt att sälja på. Jag tror för att ett sälj ska bli lyckosamt behöver du omfamna din inre säljare, alltså göra säljet på ett sånt sätt som du är bekväm med. Oavsett på vilket sätt du gör så behöver vi företagare fortfarande hitta en väg framåt i vårt sälj.

Jag skulle vilja skicka med tanken om att våga ta kontakt. Det kan vara ett ovärderlig sätt att skapa nya möjligheter för dig. Speciellt för oss företagsamma kvinnor.
Att bygga ett starkt nätverk och söka nya samarbeten ökar synligheten för ditt företag, vilket kan även såklart öka ditt kundunderlag och därmed inkomster. Att sträcka ut en hand och därmed knyta nya kontakter gör att nya dörrar öppnas och nya möjligheter uppstår. Du kan genom samarbete och nätverkande utveckla nya idéer och bredda din tjänstekatalog. Och du stärker ditt egna självförtroende när du vågar ta kontakt med nya människor.

Lina Isaksson och Ann Ancher pratar vid ett dukat bord
En jordgubbstårta pryder ett vackert dukat bord

Jag såg att nätverket Roadtrip i Sverige sökte nya ambassadörer och mailade till Anna Linton som driver nätverket för att visa mitt intresse. Nu är jag inne på mitt fjärde år med Roadtrip. Det har gett mig ovärdeliga kontakter och erfarenheter genom åren.

Genom att jag tog kontakt med vår lokala tidning fick jag börja skriva krönikor och göra reportage. Jag kunde både träna och utveckla mitt skrivande. Det gjorde också att jag träffade väldigt många människor i mitt lokala upptagningsområde och skapade flera nya jobbmöjligheter.

Jag träffade Lina Isaksson på en workshop i Jönköping och fick både en väldigt fin vän och en underbar samarbetspartner. Nu har jag flera trevliga kunder i Jönköpingsområdet och fått vara med om mängder av fina saker. Just för att jag vågade fråga. I år tog jag kontakt med Runnvikens pensionat och hade en underbar workshop här i sensommarens ljuvliga tid.

Och vi människor blir bara så glada över en snäll kontakt, ibland kanske det inte fungerar i slutändan, men du har skickat med något till personen och du har själv växt genom att du vågar.

Så ett ödmjukt tips. Skapa nya möten. Bli en del av en ny gemenskap. Där du får möjlighet att trivas och växa.
Tänk, vad som kan hända när du sträcker ut en hand. Och tar en ny kontakt.

Vem ska du ta kontakt med idag?

företagscoachen Kajsa står framför Runnviken