hästar i skymning på en åker utanför Vagnhärad
hästar som betar i skymning i Vagnhärad

September. Tänk månaderna, vad de går. Händer. Sker. Utan att det går att stanna dem. Så vad kan en göra? För att tiden blir kännbar. Jag läser hos Sara Rönne och Flora Wikström. Vad de ska göra. Och tänker. Intentioner. Det är bra saker.

Så tänker mig en höst med detta. Vad tänker du?

Att fokusera på.
Jag vill omfamna livet medan det pågår.
Äta på finporslin en sketen onsdag. Ta ledigt en torsdag. Läsa den där boken. Ha den där middagen. Ta långa frukostar med nybakat bröd. Slå familjmedlemmar i Sequence. Ta de där promenaderna varje dag med en make i handen. Åka på det där badet. Ringa den där vännen. Krama det där barnet. Det sista som bor hemma just nu. Laga maten långsamt. Eller snabbt. Det som passar bäst.

Men jag vill att tiden jag lever ska vara värdefull. I det lilla. Som i det stora. Inte fånga dagen stress. Utan känna att det jag gör är värdefullt. Inte heller att blanda ihop med att alltid skapa värde. Utan jag vill skapa värdefulla möten, samtal, inlägg, uppdrag, träning, tankar och tid.

Att skapa med lust & glädje. Och fortsätta driva företaget med engagemang, hjärta och själ. Vill verkligen säga hejdå till prokrastineringen, slötittandet och släcka bränder-farten. Och prestigen.
Säga hej till mer spontanitet i kalendern. Acceptansen av att det blir bra nog. Att en gör så gott en kan. Både privat och i företagandet.

Jag vill också lägga fokus på att hitta tillbaka till kärnarbetet i vårt företag. Pandemin krävde en anpassning men nu vill jag tillbaka till det som vi ska göra i företagandet.
Det blir mycket fokus i höst på min nya tjänstekatalog, ny hemsida och fördjupning av det vi gör i Stingray Film.

Och som vanligt, försöka få till det där med sömn, träning och välbefinnandet.

 

Få mer av
Genomtänkt tid för då finns det utrymme för spontanitet. Och att agera och inte reagera.
Vi har sprungit rätt hårt på alla bollar den sista tiden både i företaget och privat.
Jag vill ha tid att titta upp och se vart passningen ska gå. Stå still med bollen. Reflektera och utvärdera. Vad blir bästa vägen framåt?

Vill bjuda in till fler samtal. Äta god mat runt ett bord med kloka människor. Få ont i kinderna av skratt och igenkänning.
Jag vill verkligen skapa förutsättning för nya varma möten. Starta upp det Filosofiska rummet. En grej som jag gjorde innan pandemin. Känner här igen. Det finns ett före. Och ett efter.

Och dans och musik. Alldeles för lite konserter i sommar.
Behöver musikens toner i kroppen.
Ni vet, när basen vibrerar i hela själen.

Få mindre av
Prokastrinering och slötid.

Stenrös på Rörbäck Forest retreat
Samtal pågår bland företagare

Titta på.
Fler solnedgångar. Och cykelkartor för att hitta bra cykling här i Sörmland.

Och vill njuta av bra film. Inte slötitta bort en kväll för att vi fastnar i en teve-serie.
Ser fram emot att se filmer som Aftersun, Living och Emily med tända ljus och mjuk filt.

Bära mitt hjärta öppet.
Att vara öppen för sånt som är nytt och oupptäckt. Våga prova nya saker.
Lära mig mer. Vara nyfiken och ödmjuk inför någon annans kunnande.

Det och mjuka stickade tröjor med min nyloppade väst.

Och Lyssna på mitt hjärta.
Vad säger det? Vad vill det?
Och återupptäcka Jose Gonzales, Blur och Julie Byrne igen.

Läsa
Mer. Det ska bli så fint att hitta på bokrelaterade saker med Johanna på Barnens boktips
Just nu ser jag fram emot att läsa Andrew Walden – Jävla karlar och senare i höst/årsskiftet ser jag fram emot både Josefin Schygges nya spänningsroman efter ”Allt för dig” och Cilla Ingeborgs tredje bok i sin Västerviksserie.

Äta.
Jag älskar att utforska kokböcker. Och det är dags att äta sig igenom en kokbok igen. Vi har gjort detta tidigare och det är så kul. Vill njuta av matlagningen, nya smaker och äta hemma. Hemmalagad mat och tillsammanstid. Och såklart – massa svamp och skaldjur!

Att se fram emot innan hösten kommer. 
Svampplockning, barfotadagarna innan strumpor behövs, septemberbaden när havet fortfarande är varmt av sommaren, cykling i skogarna och film i vårt underbara lilla ej vinterbonade friggebod.

Att se fram emot efter hösten kommit.
Bjuda in till de där samtalen med kloka människor och att äta utomhus efter en lång vandring i skogen. Tänker mig att minst en middag i veckan ska ätas ute.

Och ett arbetsläger på Hello Sunnanhed med maken. Där vi ska arbeta igenom vårt företag. Cykla. Äta utomhus. Njuta av Dalarnas varma famn.

Att inte alls se framemot men förhoppningsvis stå ut med.
Att min yngsta inte bor hemma. Och mörkret i november.

En flugsvamp i den halländska skogen