Grusvägen slingrar sig genom det böljande sörmländska landskapet. Vid just den här vägens slut hittar du Lindeborgs eco retreat. Att Julia och Carl Lindeborg hittade en drömplats här för 8 år sedan är lätt att förstå. Med en magisk utsikt över Hallbosjön och naturen ständigt närvarande. Och med ett ekologiskt och miljömedvetet driv har de förvandlat den då nedgångna gården till en klimatpositiv oas för både människor, insekter och djur.

Lindeborgs eco retreat andas engagemang och mod. Och med en önskan om att skapa något bättre. Något bättre för oss alla. Det är tydligt att Julia och Carl har drivits av att vilja göra en positiv skillnad för jorden och de omgivande ekosystemen. Den ekologiska mångfalden frodas här, bland ekostigar, insektshotell och odlingar. På åkrarna odlas havre som säljs till Saltå kvarn och odlingarna försörjer familjen med grönsaker, frukt och bär.

Den förfallna ladan har varsamt renoverats med ett miljötänk hela vägen ner till grunden. Och självklart med trä från den egna skogen. Beslut har hela tiden vägts av utifrån ett miljöperspektiv och en vilja att faktiskt kunna skapa något som fortfarande får vår jord att må bra av. I ladan har flera olika rum skapats. Här finns bastu, mötesrum och yogarum tillsammans med flera olika övernattningsmöjlighter. Det som förenar rummen är att inne och ute helt har suddats ut, med fönster ut mot naturen som löper från golv till tak.
Här är inga överflödiga inredningsprylar som sticker ut, utan den trärena designen flyter sömlöst ihop. Ekoladan har ritats av välrenommerade White Arkitekter.

På Lindeborgs ecogård finns utrymme för återhämtning, både själsligen och kroppsligen. Själen får ro när det enda som hörs är naturen som lever och frodas och med djur som får existera i sin naturliga omgivning. Här saktar tiden in när ögat kan vila på skog, äng och sjö. På de olika stigarna som finns i området kan du även packa en medhavd picknickväska och ta långa sköna promenader för att sedan tvätta av dig dagen i den varma bastun.
Här erbjuds även yoga-retreats och härliga matkvällar med inbjudna kockar som bl.a. Fredrik Johnsson från restaurangen Volt. På sommaren finns även en gårdsbutik där de egenodlande grönsakerna säljs.

Här är en perfekt plats för Hemester eller solocation. Som gäst har du egen ingång till ditt boende, eget kök på rummet och egen uteplats. Och förstås milsvid natur för dig själv. Gården tar emot max 3 sällskap samtidigt tills vidare.
I närheten finns också andra naturområden som Stendörrens naturreservat, Nynäs Slott och Femöre fortet. När det går att resa friare finns roliga familjeutflykter som Paltorps Hage, Kolmården och ÖsterMalma.
Om man nu vill lämna gården. För jag vet, att det vill inte jag.

Jag skriver numera även på  Roadtrip i Sverige.
En plats på Instagram där du hittar mängder av härliga tips på vad som finns att besöka i vårt vackra land.

Alla drönarbilder kommer från Stingray Film & TV.