Vad jag vill ha mer av i 2024.

Långa promenader i skogen. Utan att det gör ont i kroppen. Att njuta av en lång frukost i samtal med maken. Eller med en bok i handen. Fler filosofiska samtal och goda möten runt det dukade bordet med andra kvinnor. Spela fler deckargåtor med vänner. Åka utför och nedför. På grusvägar och utmed fler landskap. 

Vill vandra i Hiaklitten naturreservat och besöka Ästad Vingård igen precis när hösten gör sitt intåg. Vill virvla bland höstlov med musiken i öronen. Men också ha tid utan något i öronen. Att våga möta tystnaden utan att fylla den. Mer mjuka övningar som stärker kroppen. Vill bada mera i havet och i sjöar. Njuta av mat som gör gott för kroppen. Jag vill njuta av vinterdagar med det skarpa ljuset. 

Jag vill möta dagarna med ett leende och välja bort osämjan på nätet. Vill läsa böcker som lockar och helgtidningar för att hänga med i vad som händer. Utan att för den skull scrolla bort en kväll i sociala medier. Vill se bra teve och film. Och välja bort youtube.
Vill göra saker med eftertanke och fylla på med liv i dagarna. Och inte dagar i livet. Jag vill äta mer mat som är lagad utomhus. Baka mer eget bröd och sluta köpa glutenfritt bröd i affärerna.  

Jag vill skriva klart min bok och kanske våga visa mer av poesin. Den som flödar här bakom i kulisserna. Jag vill ha mer färg runt omkring mig. I kläder och i hemmet. Omge mig med sånt som är glatt och positivt. Även i inredningen. Göra klart trädgården. Och göra färdigt de påbörjade byggprojekten. Jag vill träffa mina barn i deras nya miljöer och jag vill resa i Europa med bil. 

Jag vill arbeta sunt. Se över och skruva till. Ha tro på framtiden och se nya möjligheter. Öppna upp för något nytt, som att utbilda mera. Sätta mig i sammanhang som är tydliga för mig och för andra. Arbeta mer och oftare med min man. Vill definitivt utveckla vårt gemensamma. Och visa att det visst går att vara snäll som företagare.

Jag vill tro på att 2024 blir ett bättre år för oss alla. Att vi kan ta sunda och hållbara val för både folk och fä. Önskar att ingen har åsikter om hur andra ska leva sitt liv. Utan tro på att alla gör så gott de kan. Och jag vill ha mer vuxna människor med ett nyfiket och öppet sinne. Som vågar ta goda beslut för samhället i stort. .

Jag vill tro på människan. På ödmjukhet inför varandras olikheter. Att vapnen läggs ner.
För jag vill tro på snällhet. Alltid snällhet. 

Vad vill du ha mer av i 2024?